HIRDETÉSEK FELVETTEKNEK
(Frissítve: 2018.06.05.)

 

Tankönyvlista felvetteknek


A beiratkozáskor kell ott helyben papír alapon kitölteni a tankönyvrendelési igényt. Ahhoz, hogy fölkészülten jöhessenek beiratkozni (vagyis tudják, hogy mely tankönyvek vannak már meg otthon, és melyek nem), itt tájékozódhatnak a rendelendő tankönyvekről. A beiratkozáskor igyekszünk a legtöbb tankönyvet a „fizikai valójában” is megmutatni, hogy egyértelműn lehessen dönteni arról, hogy kell-e a tankönyv - ugyanis az „ingyen tankönyv” nagy kiadás az iskolának.

Meg kell tehát nézni az alábbi - megfelelő évfolyamú listát, és otthon meg lehet vizsgálni, mely könyveket kell majd valóban megrendelni a beiratkozáskor.

Nyelvi pót-szintfelmérő

2018. május 23-án, szerdán 16 órától nyelvi pót-szintfelmérő megírására kerül sor. Kérjük, mindenképpen jelenjenek meg az iskolánkban, ebben az időpontban, abban az esetben is, ha a választott nyelvet eddig még nem tanulta. Ekkor kerül sor a beiratkozási csomag átvételére is.

Az 5 évfolyamos nyelvi előkészítősök abból a nyelvből írják a felmérőt, amelyre fölvettük őket. Ha nem tanulta, akkor is be kell jönni, rá kell írni a papírra, hogy nem tanulta, és el kell vinni a beiratkozási csomagot.

A 4 és 6 évfolyamos felvettek első nyelvnek az Angolt v. a Németet választhatják. Abból tudjuk meg, hogy melyiket választják, hogy melyik nyelvi felmérőt írják meg. Amennyiben a választott nyelvet még nem tanulta, akkor is írja fel az adatait a nyelvi felmérő feladatlapra, hiszen így tudjuk meg, hogy melyik nyelvet szeretné tanulni. Ezután a beiratkozási csomaggal hazamehet. A felvételiző az így választott nyelvet fogja  szeptembertől „első nyelv”-ként tanulni, melyen később már nem változtatunk.

A 4 és 6 évfolyamosoknak érdemes tudni, hogy a Angol nyelvi csoport a  6 évfolyamosoknál három, a 4 évfolyamosoknál egy v. két szinten indul; illetve azok, akik „középfokúztak” már Angol nyelvből, azoknak inkább a Németet ajánljuk.

A szintfelmérők 45 percesek, akik hamarabb befejezik, hazamehetnek – a beiratkozási csomaggal!

A gólyatárborok várható időpontja:

  • Gólyatáborok: Két nap - egy éjszaka : Minden bejövő osztálynak: augusztus 29-30.

Nyelvi szintfelmérő

2018. május 14-én, hétfőn 16 órától nyelvi szintfelmérő megírására kerül sor. Kérjük, mindenképpen jelenjenek meg az iskolánkban, ebben az időpontban, abban az esetben is, ha a választott nyelvet eddig még nem tanulta. Ekkor kerül sor a beiratkozási csomag átvételére is.

A gólyatárborok várható időpontja:

  • Gólyatáborok: Két nap - egy éjszaka : Minden bejövő osztálynak: augusztus 29-30.

A szülők figyelmébe ajánljuk:

  • A 4-5 évfolyamosok esetében a várólistások nagy része nagy valószínűséggel bekerül, hiszen sokan sok iskolát jelöltek be.

  • A 6 évfolyamosok esetében hálásan vesszük - a várólistások nevében is -, hogy ha valaki biztosan tudja már, hogy másik iskolába megy, akkor azt jelzi nekünk azonosíthatón a felvételizőt a titkarsag@szmg.hu címre, arról az email címek egyikéről, melyet megadott az internetes regisztrációban.
     

  • A felvettek végső listája április végén derül ki - minden iskolában.

  • Néhány iskola rögtön elköteleződést kíván a felvettektől. Érdemes azonban tudni, hogy egy iskolának sem illendő "elköteleződést" kívánnia egy fölvettől, és annak nincs is hatása semmire, hisz a felvételizők részéről szabad iskolaválasztás van, illetve bármely iskola - függetlenül a hivatalos győri papíroktól - szabadon vehet föl gyereket, amennyiben van helye.