Elismert öregdiákjaink, volt tanáraink

Akikre büszkék vagyunk. Minden volt diákunkra és tanárunkra, aki tisztességesen megállja helyét az életben Isten és társadalom előtt.

Vannak, akikre azonban maga a társadalom is valamiféle kitüntetett figyelemmel tekint.

Volt igazgatónk - Görbe László Sch.P. tanár úr kitüntetése

"Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült mások mellett Görbe László, a kecskeméti Szentháromság Plébánia plébánosa, a budapesti Szent Margit Gimnázium nyugalmazott igazgatója a rendszerváltás után újrainduló katolikus oktatásban végzett kimagasló színvonalú tanári és iskolavezetői tevékenysége, valamint elhivatott lelkipásztori szolgálata elismeréseként."

Öregdiákunk tudományos elismerése: Dr. Bálint Erika - kémiatudományok kategória

Nők a Tudományban Kiválósági Díj

A Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület a szakterületükön legsikeresebb fiatal kutatónők munkásságának elismerésére 2013-ban alapította a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat. Hiszünk benne, hogy a sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából... (tovább: ide, v. a gombra v. a képre kattintva)

 

Kémiatudományok kategória

 

Napjainkban az élet minden területén, így a különféle gyógyszerek és növényvédő szerek előállításakor is kiemelten fontos szempont az egészségre ártalmatlan, környezetbarát gyártási technológiák kidolgozása és használata. Ennek köszönhetően került előtérbe a mikrohullámú besugárzási technológia is, melynek alkalmazásával a szükséges kémiai átalakítások gyorsabban és hatékonyabban, továbbá felesleges oldószerek és katalizátorok használata nélkül játszódhatnak le. Ilyen szerves és foszforkémiai átalakítások megvalósítására alkalmas környezetbarát technológiák kidolgozásában szerzett elévülhetetlen érdemeket a kémiatudományok kategóriában díjazott Dr. Bálint Erika, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szerves Kémia és Technológia Tanszék tudományos munkatársa. Az Új Nemzeti Kiválóság Program ...

(tovább: ide v. a gombra v. a képre kattintva)

Érdekel

1 / 1

Please reload